D.I.M. kontakt:          
06-70-250-7816  
dim@dim-music.com  
   
 

Rockinform - XII.Žvf. 6.sz‡m, 2003. 1/2 jślius

D.I.M. - Eyes Wide Open (D.I.M. Music)

Koncept anyaggal jelentkezett a 2002 nyar‡n PŽcsett alakult D.I.M.zenekar, mely hat dalt, egy intr—t Žs egy outr—t tartalmaz, a harmadik, "Fly" trance-techno v‡ltozat‡t, valamint a nyit— "Under The Russian Stars" R&B (nem tradicion‡lis, hanem a mostan‡ban fut— ŽrtelmezŽső) ‡tirata kapott helyet.

Az album dalait hallgatva egy ‡lom kŽpei, sz’nei, hangulatai peregnek vŽgig a hallgat— elÎtt, Žs ez ennek az anyagnak az igazi erÎssŽge. Nagyon j— "alapanyagokb—l" dolgozik a csapat, a zenei kvalit‡sok kitőnÎek. Az "Under The Russian Stars" azonnal megragad a hall—j‡ratokban, az elektromos git‡rt itt "eldugj‡k", ettÎl fźggetlenźl szŽpen, ar‡nyosan sz—l az egŽsz. Az ezt kšvetÎ "Seasons"-ben viszont a git‡rkisŽret m‡r sokkal mark‡nsabban jelenik meg, viszont itt nŽmi hi‡nyŽrzet alakul ki a hallgat—ban. M’g a tšbbi hangszer hangsz’nei, be‡ll’t‡sai nagyon eltal‡ltak, addig a hathśrosŽi esetlegesek, nem igaz‡n kidolgozottak. Persze megszokhat— ez egy idÎ ut‡n, de a D.I.M. olyan magasra tette a mŽrcŽt saj‡t maga sz‡m‡ra, hogy ez az apr— hiba is azonnal szembetőnÎvŽ v‡lik.

Kiemelkednek a honi mezÎnybÎl, Žs ez nem vŽletlen, mert tele vannak štletekkel, emellett rengeteg munka van ebben az anyagban. Az "Eyes Wide Open" mŽg egyfajta śtkeresŽskŽnt foghat— fel, mivel egyelÎre egyetlen "skatuly‡t" se lehet r‡juk hśzni (ez j—!), viszont mŽg nem tal‡lt‡k meg a csak r‡juk jellemzÎ st’lust. NŽhol kicsit a g—tika felŽ kalandoznak, m‡skor pedig meglehetÎsen kšnnyedre veszik a figur‡t (pl. "All The Things You Are"), ettÎl viszont kissŽ eklektikuss‡ v‡lik az egŽsz.

Ahogy m‡r a c’mekbÎl is kitőnik, angol nyelvő szšvegeket źltettek a muzsik‡ra, ’gy kŽsÎbb a hat‡rainkon tśl sem lesz problŽm‡juk a koncertezŽssel. Erre meg is van minden esŽlyźk, mert ha lesz energi‡juk Žs tźrelmźk sok‡ig egyźtt maradni, a hib‡kb—l tanulni, akkor a m‡r most is magas sz’nvonalr—l tov‡bb emelkedve sokra vihetik egyszer.

- Deni -

 

Metal Hammer - 2003/05

D.I.M. - Eyes Wide Open (D.I.M. Music)

A pŽcsi D.I.M. (Deep In Mind) mślt Žv nyar‡n alakult, s a tagok kšzźl h‡rman m‡r az elÎtt is egyźtt zenŽltek a jobb sorsra Žrdemes NoiseField-ben.

6 sz‡mos (+ intro, outr— Žs kŽt remix) bemutatkoz— CD-jźk meglehetÎsen v‡ltozatos zenŽt tartalmaz. A honlapr—l letšlthetÎ szšvegek egy j— fant‡zi‡jś fiatalember egy ‡lm‡t mesŽlik el, teh‡t konceptanyagr—l van sz— - amihez egyŽbkŽnt illik is a zenei soksz’nősŽg.

A nyit— "Under The Russian Stars" kellemes rockzene, Gatheringre emlŽkeztetÎ nÎi Žnekkel. A "Seasons" laz‡bb, estleg alterocknak beillÎ darab, amiben tšbb van, mint amennyit kihoztak belÎle. A "Fly" mŽg kšnnyedebb muzsika, finom basszussal, sok zongor‡val - ak‡r Presser szerzemŽnynek is beillene. Az "Ice&Sun"-ban van nŽmi, nem tśl erÎteljes git‡rdzsidzsi, de amśgy ez is ink‡bb popzene. Az "All The Things You Are"-ban viszont van fant‡zia, mert olyasmi laza, de ŽlŽmkebb modern rock, amivel az MTV-n is tal‡lkozhat az ember. A "Signs" is a rockosabb oldalt erÎs’ti - itt van egy-kŽt olyan komplexebb villan‡s, ami RolandŽk NoiseField-es mśltj‡ra emlŽkeztet.

Mindent egybevetve, ‡ltal‡noss‡gban igŽnyes pop-rocknak lehet nevezni, amit a D.I.M. j‡tszik. Van benne lehetÎsŽg, b‡r hasonszÎrő, angol nyelven ŽneklÎ zenekar itthon mŽg nem vitte sokra. Mindesetre met‡losok csak —vatosan kšzeledjenek hozz‡.

- Uzseka Norbert -

 

 

 
Refractions
(kŽszźlÎben)
 
 
 
Eyes Wide Open
(2003)
 
 
 
 
 
 
 
2009 D.I.M. - the logo is a registered trademark. All rights reserved.